Nincs aktuális esemény.
Egyedülálló képzési monitoring PDF Nyomtatás E-mail

Országos tekintetben is egyedülálló felsõoktatási kezdeményezésbe fogott a Széchenyi István Egyetem, amikor a térségi munkaerõpiachoz való alkalmazkodás részeként megkezdték az intézmény képzési módszertanának átvilágítását.

A feladatot az egyetem által életre hívott Munkáltatói Kerekasztal koordinálja, amelynek vezetõ testületét Herczog László egykori munkaügyi miniszter, Pongrácz Ferenc, az IBM Magyarország volt megbízott ügyvezetõje, Rimányiné Somogyi Szilvia, a Regionális Munkaügyi Központ fõigazgatója, Csek Károly, a MÁV Zrt. pályavasúti üzletágának igazgatója, valamint az egyetem részérõl dr. Galli Csaba, a Regionális Munkaügyi Tanács korábbi elnöke alkotja.

A képzési monitoring célja egyrészt az aktuális munkáltatói elvárások azonosítása, másrészt a jelenleg zajló tantárgyi program átvizsgálása, a szükséges fejlesztési javaslatok megfogalmazása, illetve annak megválaszolása, mit vár el a piac a hallgatóktól, s ennek mennyiben felel meg az adott képzés.

A Munkáltatói Kerekasztal vezetõi a közelmúltban áttekintették a vizsgálatok eredményét, és elismerõen szóltak annak hatékonyságáról. A szakok vonatkozásában öszszesen 371 fejlesztési javaslat, az egyes tantárgyak esetében 1203 észrevétel érkezett, melyek hozzájárulhatnak a képzések színvonalának növekedéséhez. A képzési monitoring az egyetem TÁMOP-4.1.1/A projektjének részeként valósul meg.

(Győri Közélet, 2011. 04. 04.)