Nincs aktuális esemény.
Átadták a Hallgatói Irodaházat PDF Nyomtatás E-mail

2011. március 3-án, csütörtökön délelőtt került sor a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Irodaházának ünnepélyes átadására. A Bridge Hallgatói és Oktatói Klub zsúfolásig megtelt nagytermében dr. Kardos Károly beruházási rektorhelyettes és Májer Eszter Petra, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt, majd Varga Zsolt, a felújítást végző cég képviselője méltatta az egyetemi-vállalkozói együttműködést. Ezt követően elismeréseket adtak át a beruházás támogatóinak és kivitelezőinek, végül a Hallgatói Irodaház bejárásával és állófogadással zárult a program.

A megújult, közel 300 m2-es épületben a munkaerő-piaccal való kapcsolattartást, a hallgatók mielőbbi sikeres elhelyezkedését, a vállalkozói szemlélet elsajátítását segítő irodák és szolgáltatások kaptak helyet. Itt működik ezentúl a Spin-Off Klub, a Hallgatói Minőségbiztosítási Iroda, a munkaerőpiac kihívásaira való felkészülést segítő szimulációs képzés. A jövőben itt készítik elő a CV Week rendezvényeit is, amelyek a professzionális önéletrajz elkészítésében nyújtanak támogatást a fiataloknak. A Hallgatói Irodaház alkalmas teret biztosít a hallgatók számára a piaci szereplőkkel való közvetlen találkozáshoz, a munkaadói elvárások megismeréséhez.

Amint a beruházási rektorhelyettes a rendezvényen elmondta, a közelmúltban nyilvánosságra került elhelyezkedési adatok egyértelműen igazolják, hogy a Széchenyi István Egyetem eredményesen alkalmazkodik a munkaerőpiac változó elvárásaihoz. Az Educatio Kft. független – elsősorban APEH és OEP – adatokra épülő kimutatása alapján a nem budapesti felsőoktatási intézmények közül a SZE-Győr frissdiplomásainak bérátlaga a legmagasabb, összesítésben is csupán három fővárosi intézmény került előbbre a rangsorban. A végzett hallgatók visszajelzéseire alapuló Diplomás Pályakövető Rendszer friss felmérései szerint néhány hónappal a diploma megszerzését követően az itt végzettek 95%-a el tud helyezkedni, jelentős többségük a tanult szakmájában. Ezt az eredményességet kívánják tovább erősíteni a Hallgatói Irodaház szolgáltatásai, amely elhelyezkedése révén – a szórakozási és szabadidős tevékenységek közvetlen közelében – várhatóan a hallgatói élet fontos bázisává válik. A Széchenyi István Egyetem biztos hátteret, értékes tapasztalatokat nyújt a piacképes diploma megszerzéséhez, a sikeres karrier elindításához.

A Hallgatói Irodaház kialakítása az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv részét képező „Térségi munkaerő-piaci alkalmazkodás és előrejelzés intézményi döntéshozatali szervezeti rendszerrel összefüggő fejlesztése, valamint nemzetközi versenyképesség javítása a Széchenyi István Egyetemen” című, TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0005 azonosítójú projekt keretében valósult meg. A fejlesztést a SZE-Győr az alábbi konzorciumi partnerekkel együttműködve valósítja meg: UNIVERSITAS-Győr Szolgáltató Nonprofit Kft., UNIVERSITAS-Győr Alapítvány, Practing Alapítvány.